В Яйлата се усвояват „едни пари“ с безумния строеж

Безумните строежи в Яйлата до село Камен бряг продължават, въпреки, че обектът е със статут „временно спрян“. За това съобщи художникът Владими Руменов, който е представител на Гражданска инциатива за опазване на културно-историческото наследство (ГИОКИН).

 

Жалба е изпратена до директора на ДНСК, за да предприеме мерки.

В същото време жители на Камен бряг са изпратили писмо до кмета на Каварна Цонко Цонев с призив предотврати сигурната смърт резервата.

Проектът е за реставрация и консервация на крепостните зидове и аварийно укрепване на скалната църква и се финансира по оперативна програма „Регионално развитие”. За да вземе фирмата „Брегове“ДЗЗД  „едни пари“, тя е направила всички възможни нарушения – и на законите, и на режима на резервата.

Както вече burgasdream.com съобщи тежка техника унищожава природата, а зидовете оформят нещо като Дисниленд, а не като ненатрапчива реставрация на крепостна стена.

Самият архитект, автор на проекта се е отказал от авторския надзор, съобщи Руменов.

На строежа се работи без предпазно облекло, а строителната площадка не е обезопасена по височина. Не са изградени повдигателни съоръжения, доставката на зидарски материали и разтвори се извършва с автокран.

Възможно е освен всички нарушения да има и жертви на трудови злополуки.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови