Войната по морето започна

Конкурсът за разходки с лодки по реката Ропотамо е незаконен и предрешен. Това заявиха от фирма "Венис Марина", наемател на атракционна дейност в резерват “Ропотамо”. Според фирмата има реална заплаха за провал на туристическия сезон на резерват „Ропатомо”.

От там заявяват, че има грубо погазване на Закона от страна на РИОСВ-Бургас и се правили скандални опити да бъде анулиран валиден и предплатен договор на фирма "Венис Марина" за извършване на атракционна дейност разходка с лодка по река Ропотамо. 

От "Венис Марина" допълват, че имат сключен договор с Регионалната инспекция в Бургас за туристическа дейност по реката за срок от 5 години. Договорът бил подписан на 24.10.2012 година, след като фирмата спечелила обявения публичен конкурс. "Този факт обаче не се хареса на някого и срещу „Венис Марина” започна истерична кампания, подплатена единствено с клевети и инсценирани нарушения. Стигна се до там, че в разгара на миналия туристическия сезон бившата директорка на РИОСВ-Бургас Добрина Стоилова издаде незаконно решение за едностранно прекратяване на договора, без мотиви и причини. Със съдебно решение издадено на 12.03.2014 г. по дело 484/2013, Бургаският окръжен съд /БОС/, приема за установено, че договорът съществува и не е прекратен. БОС изрично постанови, че договорът за атракционна дейност между РИОСВ-Бургас и "Венис Марина" е валиден и с днешна дата е в сила. Въпреки това и пренебрегвайки грубо решението на Съда, настоящият директор на РИОСВ-Бургас Антоний Иванов обяви нов конкурс за отдаване на дейност, за която "Венис Марина" има неоспорим договор и която вече е предплатила наемна такса за Сезон 2014", пишат от фирмата.

Според тях това било безпрецедентно погазване на закона, което било само върха на айсберга. Още по-скандални били "нагласените" изисквания към фирмите, които имали право да участват в конкурса. Условията и параметрите били подбрани така, че умишлено да отстранят "Венис Марина" дори и от участие в конкурса.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови