„COSTA DELIZIOS” акостира в Бургас през май

Освен търговската дейност по обработка на товарни кораби, Пристанище Бургас ЕАД продължава да развива и пасажерските услуги. Затова на световното изложение на круизната индустрия в Маями, 11-13 Март 2014г., ръководството на Пристанище Бургас ЕАД взе участие в общ щанд с пристанищата  на Одеса и Батуми, като част от бренда БЛЯК СИЙ КРУИЗИС, обединил черноморските пристанища на България, Украйна, Русия, Грузия и Турция.

Участници във форума бяха круизни пристанища, агентийски и туристически компании, държавни, общински и обществени органи, организации пряко свързани с този сектор от морския бизнес, доставчици на специализирано оборудване на круизни пристанища, корабостроителници и други. Пристанище Бургас ЕАД бе предстаено от Николай Тишев, изпънителен директор и  Стойчо Димов, ръководител звено „Маркетинг, СУК и Евроинтеграция”, като съгласно програмата на организаторите в рамките на 4 дни (един ден подготовка на щанда и три дни за изложение) бяха проведени работни срещи с представители на водещите круизни компании, на които се представиха предимствата на Пристанище Бургас и региона. 

Ръководството на Пристанище Бургас ЕАД договори с круизната компания „Costa Crociere”, три посещения на круизния кораб „COSTA DELIZIOS” за 2014г., като първото е потвърдено за 05 Май, а другите се очакват в края на май и юни. Параметрите на кораба са следните: дължина 294м, газене 8,10м с  капацитет от 2826 пасажера и 908 екипаж.

Също така продължават преговорите и с друга водеща круизна компания, като се представят по-добрите условия за организиране на туристическите маршрути към забележителностите на България с начална и крайна точка – Бургас. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови