„Усещане за жена“ с бутилка природни стихии

Трудно е да се проумее какво се е въртяло в главите на Клара Цеткин - германска социалистка  и Роза Люксембург - полска еврейка,

на 27 август 1910 г. на международната  конференция на жените-социалисти в Копенхаген.

Но недоразумението, сътворено от тях и наречено Международен ден на жената - 8 март битува  петилетки в духовните пущинаци на Хеписоца и със сигурност много дами са намразили карамфилите заради него. Но тайно пазят  спомена за умопомрачителните банкети, посветени на „другарката-труженичка”!

За  трогателните картички от детската градина  с изрисувана осмица, от  кръгчетата  на която се  е усмихвало за мама не едно поколение, нищо не казвам. От къде да сме знаели,че Благовещение (25-ти март) е християнският празник на майката и жената...

Независимо от всичко обаче, дамите очакват своя празник и със сигурност заслужават да имат свой ден от  годината . 

Затова екипът от Къщата на виното в Казанлък ще превърне петъчната дегустация  на 6 март 2015 г. в ден на „Усещане за жена”.

"Домейн Бойар" провокира с идеята за стихиите на природата, затворени в бутилка. Серията Elements – огън, земя, вятър, лед е създадена за да предизвиква авантюристично настроените винени ценители и се открои с интересните си блендове. "Червеното Fire, носи силата на огъня - стопля те, задвижва те и те възпламенява. С нежния полъх на ароматите си розето – Earth, те пренася в разцъфнала пролетна градина, където усещаш събуждането на земята. Бялото вино Wind, носи порива на лятото, на вятъра, който те разхлажда и повежда към пътешествия... Четвъртият елемент в колекцията е Ice – един от модерните  български опити за качествено полусладко вино, от късен гроздобер, купаж от добре узрели гевюрцтраминер, семийон и совиньон блан.

Пътешествието с Le Rose 2014 на Катаржина Естейт - бленд от Сира, Малбек & Каберне Фран, започва от топлия юг на България, спира за малко в изпотената Ви чаша с розова свежест, тръпчивост и щипка изненада и се отправя към непознати усещания с дъх на провансалски билки и лазур.

Le Rose 2014 притежава впечатляващия светлорозов, прасковен цвят, който така очаквахме  от тази реколта!

Ароматът е хармония от свежи плодови нотки, череша и деликатно напомняне за току-що откъснато зърно грозде. Вкусът на виното напомня на приятен морски бриз - баланс, елегантност, приятна свежест, много добра дължина и впечатляващ вкусов аромат.

Кулинарните  изкусители на Андриан от Центъра за деликатеси ще Ви разтопят като грюер  с виненото си фондю.

А неподражаемият английски стил оставяме за финал. 

„Максиъм  България”, водеща компания в областта на маркетинга и дистрибуцията на българския вътрешен пазар, с една от най-разнообразните и изтънчени колекции от спиртни напитки в България  споделя от портфолиото си  за Вас 

Carolans irish cream liqueur, производител: T.J CAROLAN & SON.

Този ликьор излиза на пазара в края на 70-те години на миналия век.

Кароланс е уникална комбинация от добро ирландско уиски, плътен сметанов вкус и ароматен мед, нещо, което го прави различен и неповторим. Напитката се произвежда в Клонмел, от келтски “Cluain Meala” или „Долината на меда”. В момента тази област е известна като „Златната долина” и е един от най-големите производители на екологично чисто мляко в света. Разбира се, за Кароланс се използва само най-добре подбраното мляко, тъй като сметаната представлява 40 % от ликьора и нейното качество е от основно значение.

Благодарение на всичко това и на значително по-ниската си крайна цена, към този момент, CAROLANS има почти равен пазарен дял (49-51%) със своя основен конкурент – BAILEYS. Предлага се с бонбони "Toffifee"  - бонбони с лешник, карамел, нуга крем и шоколад.

 

Автор Анна Дундакова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови