Калоян Попов е сомелиерът на Бургас /снимки/

В оспорвана надпревара бе излъчен сомелиер на 2015 г. в Бургас.

За титлата се пребори Калоян Попов, който успя да пребори конкуренцията на още четирима професионалисти.

Регионалният полуфинал бе на 27 февруари в хотел „Приморец“. Събитието събра на винена вечеря сомелиери, професионално жури, любители на виното и гурме културата.

В състезанието участваха и две дами. На второ място се класира Руси Христозов, а на трето – Христина Христова. Антония Куманова пък получи директно предложение за работа. Сомелиерката обаче сподели, че иска да бъде детска учителка.

Петият участник – Евгени Проданов пък спечели симпатиите на журналистите от burgasdream.com.

Сицилианска салата, специално приготвени калмари, пиле в сос териаки и други средиземноморски изненади е приготвил главният готвач Ивелин Кръстев за петстепенното гурме меню, което ще придружава селекцията вина. Състезателите ще мерят сили в представянето на белите „Ленеа Совиньон блан” и „Траминер”, елегантното розе от Логодаж, както и червените „Солти Хилс” и „Пино ноар” на български производители. Сомелиерите показаха  майсторството си и в един от най-важните и интересни ритуали – декантирането на червено вино.

Победителят от петия пореден полуфинал Калоян Попов ще се състезава за титлата „Сомелиер на годината 2015” на големия финал на 13 март в София, където ще премери сили с финалистите от Варна, Пловдив, София, Велико Търново и Банско.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови