Февруари, за щастие, е къс и много винен

„Сомелиер на годината“ наближава своя тур към Бургас. 

Днес и утре обаче предстои Пловдив. Сляпата дегустация ще се проведе днес в новотел Пловдив. В Бургас сомелиерите ще мерят обоняние, вкус и знания на 27 и 28 февруари в „Гранд хотел Приморец“.

Ето какво написа Анна Дундакова от Казанлък, която спечели приза „Винолюбител на годината“ през 2014 г. и сега участва в компетентното жури:

Дните на вино и рози не траят дълго, твърди Ърнест Доусън.

Не сте съвсем прав, г-н Доусън!

В Къщата на виното в Казанлък траят...

Влюбени във виното, розето и розите оставаме тук, оста-а-ваме-е-е, оста-а-ваме-е-е.....както се пееше в онази култова песен, и ни-и -що-о , че е зима/есен/!

Младите не подозират, че да си влюбен дори не ти е необходим обект на чувствата, това е състояние на духа - лека еуфория до див възторг от простия факт, че си жив! Tъжното ще дойде, когато няма да ни е необходимо дори вино за да се чувстваме така. А страшно ще стане, когато забравим какво е да си жив...

Февруари винаги ми идва в повече. За щастие е къс и мно-о-ого винен!

Завръщаме се към редовните си дегустации в петък 13 февруари 2015 г след 17,30 ч. И за да не ни е фатално, продължаваме направо и на 14 февруари по Валентински влюбчиви и по Трифонски всеотдайни, просто истински във всичко, което правим!

Невероятната Клементина, представител на Винарска изба „Домейн Мараш”-Стралджа и най-вече на Бургас, морето и неговите трудови хора, ще разкрие пред Вас тайната на нефилтрираното им Каберне совиньон,което очарова софийската публика на DI VINO TАSTING 2014.

Mеandra Cabernet Sauvignon 2012 Marash winery е вино с ясно изразен червен цвят. Интензивен плодов аромат с нюанси на горски плодове. Средно към плътно тяло с нотки на зрели плодове в кадифения послевкус. Нефилтрирано! Препоръчително е виното да се декантира. 

Алк.: 15 %

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Добавете коментар


Защитен код
Обнови