Розето със собствен фестивал

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Българското вино "Розе" преживява небивал ренесанс през последните няколко години.Характерното вино вече е задължително за всеки изискан повод, а вкусовите му качества са безспорни.Затова и фестивалът на розето привлича много посетители.

 

Фестивал на виното „Розе” се открива днес от 9 часа във фоайето на НЧ „ Искра” в Казанлък. Проявата е част от Празника на розата. Инициативата е съвместна на Община Казанлък и частна фирма. 

Идеята за този фестивал е на Анна Дундакова – ландшафтен архитект от Казанлък. За четвърта поредна година, в продължение на два дни - 7 и 8 юни, майстори на виното и сомелиери ще дегустират и предлагат най-добрите вина от последната реколта, както и вино, приготвено от традиционни български сортове.

 

7 юни е и вторият ден на Международния фолклорен фестивал, в който тази година участват музикални и танцови формации от България, Македония, Русия и Унгария .

 

Една от традиционните прояви за Празника на розата е изложбата – дегустация на традиционни хлебни изделия „ Хлябът на българина – обред, бит и вяра”. Тя е с начален час 17 в залата на Информационния център в Казанлък.

 

Мажоретно шоу, Автоизложение на нови коли, XXIV конкурс за детска песен и Зумба демонстрации са останалите прояви в Програмата на Празник на розата 2014 за 7 юни. Денят ще завърши с Фолклорен концерт на Николина Чакърдъкова на пл. „ Севтополис”. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови