Николай Тишев отново на директорския пост

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 


Интервю с Николай Тишев

Г-н Тишев, след като вече не сте част от Пристанище Бургас, с какво се занимавате сега?

Започнах работа като директор на Пристанище Европа, което се намира на територията на „Бургаски корабостроителници“ АД.

Изненадаха ли Ви продължилите след вашето уволнение рокади в Пристанище Бургас?

Очаквах подобни действия. Проблемът в случая е, че служебно правителство, чиято основна задача е подготовка и провеждане на избори, се занимава с кадруване. За сравнение, през миналата година, Правителството на Марин Райков, назначено от същия президент, не направи нито една кадрова промяна след управлението на ГЕРБ. Изводите ги оставам за вашите читатели.

Мислите ли, че промените в директорските постове повлияха на работата в Порта знаете, че за пореден път се удължи срокът за отваряне на свободния достъп до пристанището, как ще коментирате?

Не е толкова важно кой е изпълнителен директор и член на съвета на директорите, по-важното е каква политика ще водят и дали тя е в интерес на развитие на дружеството, на работниците и служителите и на морския бизнес в Бургас. Относно свободния достъп покрай вълнолома до Морска гара, доколкото ми е известно в момента тече процедура за избор на изпълнител на оградата, която ще ограничи пешеходната алея от експлоатационната територия на пристанището. Очаквам декември месец оградата да бъде поставена.

Как бихте коментирали новото правителство "Борисов 2"?

Това правителство не се отличава много от управлявалото ни през периода 07.2009 – 02.2013 г. със същия министър-председател. Не съм оптимист относно политиката, която ще провежда, – иначе казано „този филм вече сме го гледали“. В момента отново както през 2009 г. се говори, че „няма пари“, че „трудно ще изкараме зимата и няма да има какво да се яде“ и т.н. Предполагам , че ще последват замразяване на доходи, увеличаване на безработицата, фалити, забавен (ако въобще има) иконоически разтеж. Назначават се същите хора, заради които беше критикувано предното правителство на Б. Борисов – Ваньо Танов, шеф на Агенция Митници,  начело на МВР – зам. министър на Цв. Цветанов, начело на Министерство на финасите – зам. министър на Симеон Дянков и много други. Всички сме свидетели с подобна политика и изпълнители как завърши това правителство през февруари 2013 г. 

Върви ли БСП като партия към своя край след поредните тежки избори?

Не, точно обратното. БСП е имала в историята си, а и през последните 25 години, много по-тежки периоди. Винаги когато сме били в опозиция, сме успявали да възвърнем доверието на избирателите и сме увеличавали резултата си, което ни е позволявало на следващи парламентарни избори да получим необходимата подкрепа и  да съставим правителство (с едно изключение през 2001 г., когато се появи Симеон Сакскобурготски). Нас често ни „отписват“ и „закриват“, но както сами сте се убелиди, това са безпочвени прогнози. Още повече, че в момента реално оставаме единствената лява партия в страната, след като АБВ (също претендираща за лява идентичност) влезе в коалиция с ГЕРБ и РБ, които със сигурност ще провеждат дясна, рестриктивна политика. Това ще се отрази изключително негативно на партията на Първанов, защото левите избиратели подкрепили АБВ не са гласували за съвместно управление с Борисов и партията на Иван Костов. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови