Стивън Сегал тренира деца по айкидо

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Амфитеатърът „Арена“ в Свети Влас се превърна в действителна арена, на която световноизвестният актьор и спортист Стивън Сегал даде уроци  на членове  на клубовете по айкидо в Бургас, Поморие и Несебър.

Актьорът, който притежава най-високият дан по бойното изкуство, направи десетки демонстрации. За час той и членовете на трите клуба, сред които преобладаваха деца, отработиха специфични умения на айкидо.

В продължение на час Сегал успя да направи индивидуални тренировки с почти всички участници, като след края на всяка демонстрация задължително обясняваше на бойците как да подобрят уменията си. По време на тренировката големият спортист бе изключително вглъбен и общуваше само с бойците от клубовете по айкидо.

„Айкидо е преди всичко бойно изкуство. Обърнете внимание преди всичко на неговото единение с природата. А излезе ли човек с оръжие срещу вас, трябва да знаете, че няма правила – използвате всичко, кото сте научили от айкидото“, каза накрая Сегал в обща лекция пред спортистите. След демонстрациите, той раздаде автографи на стотици негови почитатели, които се бяха събрали да наблюдават тренировките в амфитеатъра.

Самият Стивън Сегал се увлича по айкидо още като дете и за кратко време успява да достигне най-високата степен на бойното изкуство. Той е единственият неазиатец, успял да открие своя школа по айкидо в Осака, Япония, която функционира и до днес,у радвайки се на широка популярност. Връщайки се от Япония в родината си САЩ, Сегал става треньор и открива своя школа по айкидо. През 70-те той е забелязан от режисьори в Холивуд, а по-късно поканен да играе главната роля във филма „Над закона“, който му донася широка популярност по света.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови