Майстор тенекеджия вае най-новото Peugeot

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Уникален хибрид показа Peugeot на  автомобилното изложение в Пекин.Купето на Exalt е уникално , изработено ръчно от майстор тенекеджия от необработена стомана.Екстрите на френския уникат препращат любителите в бъдещето.

 

Автомобилът е дълъг 4,7 м, висок 1,31 м и има 20-инчови джанти. За да се подобри коефициента на челно съпротивление, Exalt е оборудван в задната част с Shark Skin. Благодарение на зърнестата си структура тази материя, създадена от биомиметиката, чувствително подобрява аеродинамичните свойства на автомобила, за да намали разхода на гориво. Неговата употреба е подчертана от отсечената линия, служеща за преход между задната врата и задната част, между сивата стомана и червения цвят на Shark Skin. Задният капак на този хечбек се задвижва от иновативен кинематичен лостов механизъм. Това решение позволява максимално отваряне при ограничено външно пространство. Багажникът с нисък праг за товарене е облицован с дърво.

Малкият волан, облицован с кожа и текстил, и дигиталното табло са разположени по оста на водача за интуитивно управление и разчитане. В продължението на централната конзола два сензорни екрана се появяват от бордното табло. Горният осигурява достъп до функции като бордовия компютър, аудио системата или навигацията. Вторият управлява основно климатроника и системата Pure Blue. На таблото има 9 бутона за достъп до навигацията, настройките на колата и т.н. Pure Blue пък е иновативна система за обработка на въздуха. При спрял и празен автомобил тя пречиства вътрешните повърхности, като разпръсква бактерициди и фунгициди. Когато колата се движи, активен филтър обработва въздуха преди да влезе в купето, като отстранява органичните вещества и фините частици.

Тежащ само 1700 кг, концептът се задвижва от HYbrid4 plug-in агрегат с обща мощност от 340 к.с., разпределена между четирите колела. Под предния капак се крие двигател 1.6 THP 270, разработен от PEUGEOT Sport. Съчетан със автоматична скоростна кутия с 6 предавки, този 4-цилиндров мотор развива мощност от 170 к.с./л, сред най-добрите на света. Отзад, многораменното окачване включва електрически агрегат от 50 kW за движение на ток или в хибриден режим. Силовата установка може да работи в напълно електрически или в комбиниран режим, както и само на бензин. Автомобилът има също така система за рекуперация на енергията при спиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови