Български IT специалисти си купуват села

Родните IT специалисти са на път да създадат идилия, граничеща с холивудските филми. Добре платените специалисти все по-сериозно се замислят за възможността да изкарват солидни суми, но вече работейки в приказно малки и чисти населени места.

 

Иновативната екоидея е на програмиста Иван Куков. Той предлага заедно със свои колеги, които могат да работят дистанционно, да си закупят обезлюдени села.

Младият визионер се въодушевил за подобен начин на работа, след като се запознал с конкурса „Купи село, създай по-добро място за живеене в България“, който бе част от кампанията в социалните мрежи на „Купувайте повече български стоки“, пише "Новинар".

Идеята на Иван се родила, докато обикалял различни населени места. Така той бил привлечен от спокойния живот, чистия въздух и сърдечните усмивки на хората, живеещи на село. Голям плюс за реализирането на мечтата му е, че професията на програмист му дава възможност за работа от която и да е точка на света. Необходим е само достъп до интернет и стабилно електрозахранване.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови