Украйна се разпада

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Хватката на Киев в източната част на Украйна отслабва. За обсадената украинска армия това трябваше да бъде проява на сила.

Рано в сряда колона от шест бронетранспортьора премина през град Краматорск в източната част на Украйна. Около 24 часа по-рано украински войници отнеха от ръцете на сепаратистите контрола върху малко изоставено летище. Беше ли победата близо? , коментира британският в. The Guardian.

Украинската военна колона обаче не стигна далеч. В района на Краматорск разгневена тълпа обгради войниците. Появиха се и въоръжени сепаратисти, облечени във военни униформи. В рамките на минути украински войници се отказаха. Без нито един изстрел те изоставиха своите превозни средства, на които беше издигнат руският трикольор. 

На теория това се случва в Украйна под контрола на прозападното правителство в Киев, и на няколкостотин километра от руската граница. В действителност големи парчета от източната част на страната сега се намират в открито въстание. Украйна бързо изчезва като суверенна държава. Нейната армия се разпада. Какво ще се случи след това не е ясно. Единият вариант е Кремъл отново да пренебрегне западното възмущение и да анексира източните части, както направи с Крим. Другият вариант за Москва е да започне да дърпа конците на ново марионетно ръководство в Киев.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови