Българските сайтове за туристически услуги са единствените изрядни в ЕС

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Българските сайтове, предлагащи туристически услуги – 17 на брой, са изрядни и не нарушават правата на потребителите, сочи проучване на Европейската комисия. През миналата година, като част от мерките за защита на потребителите, ЕК, съвместно с националните органи, са проверили общо 552 туристически сайта на територията на ЕС.

 

Анализите показват, че 382 от тях не зачитат европейското законодателство за защита на потребителите. Властите са дали предписания за премахване на нарушенията и към 3 април 2014 година 209 сайта са привели дейността си в съответствие с законодателството. Това означава, че 62% от сайтовете, предлагащи туристически услуги в ЕС, са изрядни.

България е единствената страна в ЕС, в която не са установени никакви нарушения от страна на туристическите сайтове.

Всички проверени сайтове в Унгария (общо 8) и Румъния (общо 10) също вече покриват изискванията, след като са премахнали нарушенията, установени през лятото на миналата година.

На другия полюс са проверените туристически сайтове във Финландия, като нито един от тях не покрива изискванията, става ясно още от проучването на ЕК. От проверените 12 сайта в Латвия всички са били с установени нарушения и до тази пролет само един е премахнал нередностите.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови