Майка рекламира салами с голото си дете

Рекламен билборд с голо 5-годишно момченце на плажа, награбило салами и пастърми, предизвика бурно недоволство в социалните мрежи. Нелепата реклама на пловдивска фирма "Новомес" за производство на месни продукти е не само проява на безвкусица. Много хора смятат, че използването на детски голи снимки по този начин е недопустимо. За случая вчера са получени няколко сигнала в Държавната агенция за закрила на детето. 

 Въпросното момченце, само че на 3 годинки, вече е красяло реклама на фирмата в също толкова недвусмислена поза, грабнало кренвирш. Това се е случило през 2012 г., когато отново възмутени граждани са сезирали агенцията за закрила на детето. След запитване служителите установили, че автор на рекламата е самата майка на детето, която е и собственик на фирмата - "Новомес" от Ново село, Пловдивско. 

Тогава тя уверила, че ще разпореди да се махнат плакатите, въпреки че не смятала да е направила нещо нередно и притеснително. 2 години по-късно родителите решили да заложат на реклама с голи снимки на детето им, които да вдигнат продажбите на техните колбаси. Вестник "Стандарт" се свърза вчера с представител на фирмата, който обясни, че рекламата е от преди две години и вече е свалена. Не пожела обаче да коментира новото пано, което се вее от магазин за месни продукти. Обмисляме какви мерки да предприемем, заявиха от Държавната агенция за закрила на детето.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови