Започва голямото застрояване на Царево

С решение от 15 януари 2014 г. върховният административен съд излезе с окончателно решение, че прекратява производството по делото за Общ устройствен план на Община Царево. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Шест години се точат съдебните дела за ОУП на община Царево, като основният проблем е предвиденото застрояване на  Парк Странджа и малкото останали незастроени местности до морето. С влезлия в сила вече ОУП пречките за това са премахнати.

Съдебните спорове касаещи документа датират от 2008 година. „Действащ  Общ устройствен план е отдавна чакано събитие за Община Царево. Планът, изготвен преди години, не е съвършен, но категорично имаме нужда от него за да няма хаотично застрояване на нашия регион”, коментира кметът, Георги Лапчев.

По думите му, Община Царево е отворена за инвестиции и развитие. „Аз като кмет и моят екип ще продължим да работим за още по-добра туристическа база, но и за запазване на уникалните ни природни дадености. Общият устройствен план е вид гаранция против презастрояване. Документът създава ясни регламенти относно развитието на района“, допълни Лапчев.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови