БСП по пътя на сталинизма

Евродепутатът Ивайло Калфин обясни решението си да оглави евролистата на АБВ – проекта на Георги Първанов, с начина, по който се управлява държавата. По думите му за Нова телевизия от Страсбург, то "не е предателство към БСП". 

"Риториката в БСП напомня 60-те години и сталинизма. Аз приключих ангажимента си с партията. Последният ми разговор със Станишев беше в неделя и всички знаеха какво ще правя. Не е вярно, че той не е знаел какви са намеренията ми", заяви водачът на листата на АБВ за евроизборите, цитиран от "Труд". 

"Като гледам истерията, изведнъж БСП си намери врага. След като не ги притеснява, наш опонент не е БСП, а е ръководството на държавата. Отказвам да коментирам думите на Георги Първанов. Става въпрос за абсолютна непрозрачност в парламента и кой взима решенията там. Примерът, който изсуши доверието в това правителство, е назначението на Делян Пеевски", добави Калфин.

"Станишев се опита да ме убеди да остана в плановете на партията за следващата евролиста. АБВ не е създадена за да се бори с БСП. Имах няколко разговора със Станишев, аз нямам никакви претенции към ръководството за пост, който биха ми предложили. Аз съм изключително благодарен на колегите, с които съм работил", допълни той.

"Доколкото съм наясно с организацията, няма срещи с ГЕРБ, те са нашият основен политически опонент. Мнението на Борисов за Първанов не ме интересува. Той е министър-председател, който не искам да се връща на власт", завърши Калфин. 

От своя страна заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова обяви от ефира на bTV, че проектът на Георги Първанов е обречен на провал и АБВ е дар за Бойко Борисов. 

Според нея, ако отцепниците наистина искат промяна в БСП, пътят не е чрез регистриране и подкрепа на алтернативни листи, защото това е предателство по отношение на доверието на хората в тях.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови