Калфин разцепи БСП

Поведението на Ивайло Калфин е разочароващо, защото БСП инвестира много в него, каза зам.-председателят на НС Мая Манолова. 

Манолова припомни, че Калфин беше вицепремиер и министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев, беше водач на евролистата за предишните избори и кандидат за президент, като бе подкрепен от знаковото за БСП лице Стефан Данаилов. "Много хора са работили за него в тези кампании и мисля, че това е предателство по отношение на тях – не знам как ще ги погледне в очите. Надявам се – все още има шанс, той да размисли по отношение на заявките за регистриране на алтернативна листа на тази на БСП", каза Манолова. 

Мая Манолова посочи, че в движението АБВ са опитни политици и тя не може да повярва, че те не си дават сметка какво правят. "Защото регистрирането на паралелна листа на тази на БСП, независимо от друга партия, коалиция или инициативен комитет, е удар срещу БСП, удар срещу единството в БСП и директно работи за Бойко Борисов, за връщането на Бойко Борисов – не могат да му направят по-добра услуга", посочи тя и на няколко пъти добави, че се надява, че разумът ще победи, че те ще премислят своите първоначални намерения и такава паралелна листа няма да има.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови