Вилата на Митьо Очите отново се продава

До момента на осемте търга не се е явил нито един кандидат-купувач. Щом поредната разпродажба започне, единствено журналисти задават въпроси за имота. „Никой никога няма да купи имота на Митьо. Хората се страхуват, защото той е отмъстителен човек със силно чувство за собственост. Наказателна акция със сигурност ще има. Тази вила ще се продава, докато не рухне и последната тухла от нея”, коментират хората в Сунгурларе. 

Доскоро местните не смееха да припарят до Митьовата резиденция, заобикаляха дори и улицата му. През последните няколко месеца обаче обезумелите от глад роми са я нападнали като скакалци. От сградата е демонтирана дограмата и прозорците, опоскан е и огромният двор. Свалени са и части от масивната ограда, които отдавна са продадени като старо желязо. На места по фасадата на някога красивата къща зеят дупки, видя наш репортер. Мургавите бандити вече правят плахи опити да свалят и тухлите. 

Разкошната балканска вила е с 590 кв. м разгъната площ и някога бе тайният бастион  в който наркобосът събираше на спявка своите „лейтенанти”. Веднага след като имотът бе отнет заради пране на пари, майката на Димитър Желязков прибра от вилата всички мебели и ел.уреди. Оттогава държавата безуспешно се опитва да превърне конфискувания имот в пари. В момента тече нов търг, за осми пореден път! Наддаването за него ще започне от 62 100 лв. - цена, която е поне три пъти по-ниска от пазарната стойност. Ако случайно този път се появят безстрашни кандидати, те ще имат възможност за огледи в бившата резиденция на Очите от 13 до 15 януари. Търгът е обявен с тайно наддаване и ще се проведе на 17-и. Имуществото на Желязков бе конфискувано, след като през 2010 г. той се призна за виновен за участие в организирана престъпна група и пране на пари. До края на януари на търг ще бъдат пуснати още три имота на Очите. Пералнята на наркобоса в Несебър, магазин и два апартамента в курорта. Те също се разиграват вече няколко пъти на търг. 

 Община Сунгурларе бе единственият кандидат, който поиска къщата на Митьо. Идеята бе огромната хасиенда да се превърне в социален дом за инвалиди. Преговорите с държавата обаче удариха на камък. От НАП склониха да предоставят имота на общината, но само за ползване, без да прехвърлят собствеността. Кметът Георги Кенов отхвърли офертата и сградата продължи да се руши. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови