Нелегално внасят парфюми от Турция

Единадесет чанти с 427 контрабандни парфюма откриха  в туристически автобус

митническите служители на митнически пункт Малко Търново.

Автобусът „Мерцедес" с бургаска регистрация е превозвал туристическа група от Турция за България и е пристигнал на граничния митнически пункт Малко Търново в неделя вечерта. 

Шофьорът, екскурзоводът и всички пътници са обявили пред митническите служители, че не внасят нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на автобуса и на багажа на пътниците се оказва, че под задните седалки в пътническия салон са скрити 4 чанти, пълни с парфюми. Още 7 чанти с парфюми са били „забравени" в багажното отделение на автобуса и не са били свалени от пътниците за митническата проверка на персоналния багаж.

 Чантите съдържат общо 427 опаковки на 71 вида дамски и мъжки парфюми с вероятно фалшифицирани лога на световни търговски марки, между които „Bulgari", „Hugo Boss", „Gucci", „Chanel", „Givenchy", „Burberry", „Versace", „Lancome", „Dior", „Giorgio Armani", „Paco Rabanne", „Lacoste" и др. във флакони от 65, 70, 90, 100 и 200 ml.

Установено е, че контрабандните парфюми са собственост на пътуващ в автобуса български гражданин. Срещу нарушителя е съставен акт по Закона за митниците. Контрабандните парфюми са иззети и за случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки, в изпълнение на Регламент /ЕС/ № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови