6 млн. лева за « Арена Созопол» от новия бюджет на община Созопол

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

З0 милиона лева е бюджета на община Созопол за 2015 година, който ще бъде представен на публично обсъждане тази вечер в Созопол.

 

3 845 хил.лева е държавната субсидия и още 6 млн. лева –преходен остатък формират бюджетната рамка, която предвижда  26 млн. лева собствени приходи.

Основни приоритети и тази година ще бъдат социалната политика и реализирането на европейските проекти, като най- важният за нас остава Водния цикъл на Созопол и Черноморец, заяви за burgasdream  кметът Панайот Рейзи. Независимо от икономическата криза, ние успяхме през годините не само да запазим социалните придобивки на хората от общината, но и да ги увеличим. Новородените ще продължават да получават по 2 000 лева еднократна помощ, детските градини ще са безплатни, субсидираме млечните кухни в Созопол и Черноморец, всички населени места в общината ползват услугите на домашния социален патронаж, финансираме спортните клубове, подпомагаме болни и нуждаещи се наши съграждани“, заяви още кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

Предлагаме тази бюджетна рамка да бъде обсъдена и сме готови да разгледаме предложения от нашите съграждани довечера на обсъждането. Винаги съм казвал, че бюджета не е нещо статично, а динамична функция на случващото се в общината и страната като цяло, което отразява приоритетите на политиката, която изпълнявам вече седем години, заяви Рейзи.

Основните обекти в Капиталовата програма на общината са мащабната реконструкция на градския стадион в Созопол, който ще посрещне отборите от Европейското първенство по футбол за младежи през май 2015 година, като за довършването му са предвидени 6 265 хил. лева. Останалите обекти, които ще бъдат изградени със собствени средства от община Созопол са изграждане на улица и зона за паркиране , изграждане на дъждовна канализация на ул. "Републиканска" , както и на уличната мрежа „Провлака“, пътища за Регионалното депо и малко над 2 000 000 лв. за ремонти, асфалтиране и реконструкция на пътища в населените место в общината.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови