Пренебрегват морето за Новогодишните празници

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Двойно по-малко хотели в курортите по морето край Варна отварят за новогодишните празници. На Златни пясъци гости ще приемат шест хотела, на "Св. св. Константин и Елена" - четири. По Южното Черноморие- картината е по- негативна, няма да бъде отворен нито един. 

 

Предишни години най-малко 25-30 сезонни обекта "размразяваха" базите си за Коледа и Нова година, като най-много гости бяха българи и румънци. Сега решилите да гръмнат шампанско в дванайсетия час по морето намаляват, защото има доста по-изгодни оферти в съседни държави, а и в България зимните курорти са силна конкуренция по това време, обясняват специалистите от бранша.

Сънародниците ни продължават да свиват разходите дори и по празници, а и морските оферти са неконкурентни на сходни в съседни страни, коментира доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. Справка показа, че тридневен празничен пакет за посрещане на 2015 г. в 4-звезден хотел в курортите край Варна с изобилие на храна и пиене излиза от 320 до 350 лв. на човек. 4-дневна ваканция в Анталия със самолет от Варна излиза общо 540 лева, а за 320-400 лв. Нова година може да се посрещне в Бодрум и Кушадасъ с автобус. Тази година за празниците и Сърбия ни "краде" туристи с ниски цени - 320 лева за 3 нощувки.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови