Забраняват на руските деца и студенти да пътуват в Европа

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Експерти обсъждат информация относно препоръките на отделите на образованието да не се организират детски групи за почивка в чужбина, се съобщава в информационния бюлетин на ТУРБИЗНЕС, едно от авторитетните руски информационно-аналитични туристически издания.

 

В медиите има неофициална информация, че някои отдели на образованието издават препоръки да не се организират екскурзии на детски групи в чужбина, и за насърчаване на "организиране на екскурзии в страната с подобно културно и историческо наследство." По-специално, бюлетина с такива директиви  са получили  директори на региона Краснодар, както и някои райони на Сибир. 

Зоуи Купър, главен изпълнителен директор на  туристическата фирма "Изток-Запад", никога не е чувал за такива препоръки. Експертът отбеляза, че "в един сегмент на вътрешния пазар има голям ръст, заради достатъчно бюджетни атрактивни туристически продукти. Много популярни екскурзии до Москва и Санкт Петербург, както и в лагери в близост до Москва. ",препоръчва експертът.

"Що се отнася до европейските турове с автобус, тук ние отбелязваме спад в продажбите", - добавя спътник. 

Людмила Kuskova, изпълнителен директор на "Mama Tour", позовавайки се на продажбата на детски екскурзии в есенния празник, отбелязван стабилен курса си и лек спад в търсенето. 

"Желанието да се насърчи образованието към пътувания  в страната е съвсем логично в настоящата среда, и това е по-скоро нещо положително, а не отрицателно. Русия има огромен туристически потенциал, знания, от които ще бъде не по-малко вълнуващо, отколкото с европейските си колеги в нашата страна ", - каза експертът. 

Alice Larionov, изпълнителен директор на "туристическа агенция бебе", коментира ситуацията с препоръки да не се изпращат студенти в чужбина: "Официални писма ние не сме получи, но инициативите, насочени към развитието на вътрешния туризъм, ние ще подкрепим, като се има предвид това сегмент от пазара на най-обещаващи, особено на фона на сегашната ситуация. "

Добавете коментар


Защитен код
Обнови