Кризата с руските туристи се удави в Черно море

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Въпреки призива на Путин руснаците да летуват в Сочи,братушките пристигат по родните морски курорти в пъти повече от миналата година.

 

Отчетен е сериозен ръст на почиващите у нас във всички популярни дестинации в България. Това каза зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев .

По неговите думи вече е била издадена 200-хилядната виза на руски турист за нашата страна. Той подчерта, че през изминалата година този брой на почиващите у нас от Русия е бил постигнат по-късно през лятото. "Това означава, че се движим с много бързи темпове", подчерта Ботев. Той допълни още, че в някои дни консулството ни в Москва издава до 6000 визи.

Очаква се врати да отворят български представителства и в други руски градове като Санкт Петербург и Екатеринбург.

Заместник-министърът подчерта още, че е необходима по-масирана реклама на туристическия сектор, както и засилено маркетинг присъствие на туристическите пазари.

Наред с това Бранимир Ботев коментира необходимостта от публикуването на положителни послания и изграждането на добър имидж на сектора у нас чрез родни и чуждестранни медии.

Той припомни, че измененията в Закона за туризма, които бяха разгледани на първо четене от депутатите, ще уеднакви режима за всички планински курорти в страната.

"От концесионните такси 50% ще отиват в общините, които ще ги използват за благоустрояване и други дейности, което пък ще даде сериозен тласък на планинския туризъм", допълни Ботев.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови