Безплатни прегледи за хепатит в Бургаско

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Скрининговите акции за безплатни изследвания за хепатит организирани от Фондация „Христо Гешов “ продължават. Пет града в Бургаска област ще бъдат изследвани за коварния вирус – Айтос, Приморско, Поморие, Бургас и с. Ново Паничарево.

 

Това е поредната акция, която организират от фондацията на хепатитно болния Христо Гешов, който стана и лице на кампанията за борба с хепатита.„Акциите са част от кампанията, която казва НЕ на хепатита и носи името „Хепатитът до мен“. Те бяха подкрепени от общините по населени места, както и от фирма Щрабаг ЕАД, които подадоха ръка за закупуване на скрининговите тестове. Радваме се, че има такива фирми, които помагат, както и че срещнахме пълна подкрепа от ръководството на общините. “ – каза Христо Гешов.

Безплатните изследвания ще започнат към края на септември, като във всеки град ще бъдат изследвани максимален брой хора. Лекарския екип ще консултира жителите на населените места как да се предпазят от коварния вирус и съответно ще насочват пациенти при положителен резултат към лекари и болници . На всички желаещи ще им бъдат предоставяни и печатни информационни материали за заболяването.

Изследването не е със записване на часове. Капка кръв от пръста е необходима на теста да отчете дали сте носител на вируса уточниха от организацията

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови