От Бургас тръгва подписка за импийчмънт на президента

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

БСП и политически клуб „Екогласност“ стартираха подписка за импийчмънт на президента.  

Като мотиви за тяхното искане те посочиха: мащабните политически чистки и обслужване на интереси на ГЕРБ от назначеното от него правителство; връзки със скандални олигарси и прикривания на престъпления срещу околната среда.

„Необходими са 500 000 подписа, за да бъде внесена подписката, след което може да се  гласува импийчмънт на президента. Ако в парламента се съберат 161 гласа, Плевнелиев ще бъде отстранен. Силно се надявам аз и Емил Георгиев да бъдем част от тези депутати, които ще гласуват отстранявянето на Росен Плевнелиев. “, заяви Атанас Зафиров, кандидат за народен представител.

„Много са нарушенията, които президентът допусна по отношение на екологията. Огледало за това е Слънчев бряг, оставихме по брега на този красив курорт да се подвизават наркомани и високоплатени проститутки.“, каза Емил Георгиев, председател на „Екогласност“.

Едни от първите, които поставиха своите подписи бяха именно Зафиров и Георгиев като  заявиха, че вярват в успеха на това искане, заради паметната дата 9 септември, на която то стартира.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови