Колко годишен доход трябва да имате, за да се чувствате финансово сигурни? Отговорът на този въпрос зависи от набор от фактори, включително колко дългове имате, колко сте спестили в случай на спешност и дали имате или не деца.

За 1 година (бел. ред. октомври 2021 - септември 2022 г.) България е успяла да намали процента на отказаните визи за САЩ с 8%, сочат данните на Държавния департамент на Щатите. Това е сред основните фактори, от които зависи кога ще паднат американските визи за българи. 

С 25% са се увеличили ранните записвания за почивки в Гърция. Като причина да се избира южната ни съседка се посочват добрия продукт, чисто море, хубава храна, обслужване, споделят туроператори.

Готови сме за Шенген. Задължително е обаче да си носим паспорт и лична карта. Това каза директорът на Главна дирекция „Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов в студиото на Би Ти Ви.

Българските туристи са на трето място по посещения в Турция за първите два месеца на годината. Над 345 хиляди българи са посетили югоизточната ни съседка през този период, сочат данни на министерството на културата и туризма на Турция, публикувани днес.

Страница 1 от 164