Лесовъди от ЮИДП се включиха в «Да изчистим България заедно»

Над 200 горски служители от териториалните поделения в обхвата на Югоизточно държавно предприятие - Сливен, се включиха в националната кампания "Да изчистим България заедно". 

На 16 и 17 септември бяха почистени горски територии, като бяха събрани и извозени към регламентирани сметища големи количества строителни и битови отпадъци, изхвърлени сред природата. 

Горски служители от Държавно горско стопанство - Айтос почистиха горските територии в района на с. Руен. Служители от Държавно горско стопанство - Сливен и неговият директор инж. Ивайло Русев, заедно с колеги от Регионална дирекция по горите - Сливен, събраха отпадъци край пътя Сливен - вр. Българка. 

А лесовъди от Държавно горско стопанство - Тунджа разчистиха изхвърлените боклуци край пътя към местност „Ормана“, както и самата местност. През двата дни горските служители успяха да съберат близо 400 чували с отпадъци от всякакъв вид, всички изключително опасни и застрашаващи здравето на гората. 

Всички лесовъди, включили се в инициативата по почистване, се присъединиха към тазгодишния призив на националната кампания – „Подай ръка на природата!“. Те споделиха, че според тях са необходими много работа и съвместни усилия с гражданите, за да се предотврати замърсяването на горски територии и пътища, посещавани най-често от туристи. 

Горските експерти още веднъж призовават всички гости на гората за самосъзнание и чувство на отговорност, за да запазим природата чиста. Те вярват, че с тази инициатива ще имат силата да вдъхновят и да дадат добър пример на хората, които посещават горите и че опазването на природата чиста трябва да бъде приоритет за всеки един от нас.