Сомелиер на годината е благоевградчанин /снимки/

Певецът Стефан Илчев от Бургас е Винолюбител на годината в национален мащаб. 

 

Той бе признат по време на пищната церемония, с която завърши конкурсът Сомелиер на годината 2015. След много професионални предизвикателства, в присъствието на повече от 200 гости в балната зала на Кемпински хотел Маринела в София, титлата спечели Георги Николов от Благоевград.

Гала вечерта на финала на състезанието пък се превърна в истински винен празник, в който централната роля беше отредена на финалистите и техните подгласници, спечелили регионалните конкурси в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Банско. 

С „Шапки долу” започна кулминацията на вечерта  - синхронно декантиране на червено вино водено от Михаил Марковски, в изпълнение българските топсомелири - победителят в конкурса  от 2014 г. – Йордан Кирилчев, пловдивският солемиер Вихрен Велков, най-младият в елитния отбор – Славни Райчев и доайените – Коста Канариев, Георги Михов, Таньо Шишков, Димитър Николов и  Георги Алексиев.  

За първи път на едно място се събраха най-популярните лица в сомелиерската професия у нас, които влязоха и в ролята на ментори на финалистите, както и най-известните шеф готвачи у нас. Така те показват колко неразривно свързани са хубавото вино и хубавата храна, които в дует правят новия лайфстайл на българина, отбеляза шеф Иван Манчев.

Ежегодната специалната награда - Винолюбител на годината беше присъдена  на поп изпълнителя Стефан Илчев за подкрепа и популяризиране на българското вино. Наградата се връчва от организаторите на конкурса – Асоциация Българско вино и Българска асоциация на професионалните сомелиери.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови