Ученичка стана Сомелиер на годината във Варна

18-годишната Виктория от Варна ще се бори за национална титла

Сомелиер на годината 2015 на 13 март.

Ученичката е от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. Асен Златаров“ във Варна. Тя изненадващо спечели първото място в регионалния полуфинал на конкурса като се справи по-добре от професионалисти на достолепна възраст. Нейни подгласниците станаха Кристина Атанасова и Димитър Митов.

За подготовката на Виктория за състезанието с професионалистите лично ще се погрижат трима ментори, единият от които е зам.-председателят на БАПС (Българска асоциация на професионалните сомелиери) Слави Райчев. 

По време на изисканата вечеря на полуфинала във Варна състезателите представиха новите бели вина от винарските изби Eдоардо Миролио и Домейн Мараш, уникалното розе Jamais Vu от три нетрадиционни за Бьлгария сортове грозде на Братя Минкови. 

Водещ на събитието беше един от любимите български актьори – Ники Сотиров, който с помощта на партньорката си – младата изпълнителка Тория, показа на живо как виното се превръща в музика, а музиката във вино, което е и мотото на тазгодишния конкурс.

Сомелиер на годината 2015 продължава своя път ком Пловдив, Бургас, Велико Търново и Банско, където ще станат ясни останалите четирима финалисти. 

Професионалисти любители тренират усилено за конкурса. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови