Севим Али: Нужна ни е национална политика за младите хора

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

„ Трябва ни национална политика, за да живеем и остаряваме достойно в България“, убеден е кандидат-депутатът от Айтос.

 

Севим Исмаил Али е общински съветник трети мандат в Общинския съвет в Айтос. Той е най- младият общински съветник в страната, става член на местния парламент на 21 години. След два мандата като общински съветнки Севим Али е председател на Комисията „ Финанси,бюджет и оперативни програми“ .

Председател е на Областната организация на младежите в ДПС, като дълги години е работил като председател на общинската младежка структура в Айтос.

Севим Али е един от най- младите кандидат- депутати в страната и заема трето място в Бургаската листа на политическа партия Движение за права и свободи.

Отдавна е свикнал да носи отговорности и да изпълнява поети ангажименти. Младият кандидат- депутат разбира отговорността, която поема и няма никакви илюзии, че правенето на политика е лесна работа. Житейският му опит, професионалната му подготовка и политическата му зрялост го правят реалист, но му дават и сериозно предимство. 

Най- важното за него като политик е да работи за повишаване на жизнения стандарт и подобряване на живота на хората в малките градчета и селата. Това той прави като общински съветник вече три мандата, това ще бъде основният му приоритет и като депутат.“ Животът в селата като че ли е спрял, младите хора бягат от там, но още по-лошо е че бягат и от страната“ - споделя с болка Севим. Според него много от проблемите, с които обществето се сблъсква са следствие от липсата на устойчива и дългосрочна политика насочена към младите хора. Добро образование, за да бъдат младите хора конкурентноспособни, нови работни места, за да могат младите семейства да отглеждат децата си,  добри условия за живот и спокойна и сигурна среда, за да планират бъдещето си тук, в България. Според него това са основните акценти в една дългосрочна програма, която трябва да се превърне в национална политика, която да даде на младите хора шанс да остареят в страната си. “ За много хора старостта е непоносимо  бреме и непосилна тежест за близките им. Всички ние сме длъжници на възрастните хора, защото ако децата и младежите са бъдещето на нашата държава, то възрастните са миналото, което ще определи бъдещето ни. Нима искаме нашето бъдеще да рови в кофите, да умира тихо и безпомощно без добро здравеопазване и без осигуряване на достойни старини? Аз не искам.- заявява твърдо младият политик. 

За 11 години като общински съветник Севим Али е разбрал, че един от най- сигурните и бързо релизуеми начини да се подобри живота в селата и малките градове, а и на местните общности като цяло, е децентрализацията на властта и управлението. “ Местната власт трябва да получи възможността да управлява,контролира и разпределя по приоритети ресурсите на общността.И тези приоритети трябва  да се определят равнопоставено от общинската власт в лицето на общинската администрация и от местния парламент, който представлява и защитава интересите на отделните избиратели“, убеден е Севим Али. 

Севим разбира голямата отговорност,с която е натоварен като трети в листата на партията си. “ Вярвам, че много хора споделят моите разбирания и подкрепят моите убеждения. Надявам се, че по време на тази политическа надпревара, общочовешките ценности, уважението към личността и правото на всеки човек да живее достойно, ще ни обединяват.Уверен съм, че много хора ще припознаят себе си и близките си в проблемите и решенията, които предлагам. Ако е така, моят номер е 18 !“

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови