85 ентусиасти учат безплатно програмиране в Бургас

Стартира втори курс на нулевото ниво на "Софтуерния университет" в морския град

85 бургазлии започнаха подготвителен курс за програмисти, организиран от "Софтуерния университет" /СофтУни/ в Бургас. Обучението е безплатно и се провежда всяка събота от 10 ч в залата на Общински съвет – Бургас в Дома на нефтохимика. Курсът е в рамките на два месеца.

След завършването на нулевото ниво и полагането на успешен приемен изпит, курсистът може да продължи на следващото ниво, което е в СофтУни в София. Съществува вариант и за онлайн обучение, но с лично явяване на изпити.

Курс по нулево ниво се провежда за втори път в Бургас. Първият бе от 17 октомври м.г. до 17 януари т.г. От започналите тогава около 150 души, изпитът бе издържан успешно от 30. Нормално е да завършват 20% от започналите, защото програмирането не се отдава на  всеки, обясни създателят на СофтУни Светлин Наков. 

"Няма никакви ограничения за възраст и образование, важно е да имат ниво - английски, защото програмирането го изисква. За разлика от първия курс, който проведохме в Бургас, този е с по-голяма практическа насоченост",  сподели лекторът Валентин Русалийски.

Безплатният курс за програмисти в Бургас стана възможен със съдействието на кмета Димитър Николов и председателя на Общинския съвет Костантин Луков.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК И ТУК!

Текст и снимки burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови