Български художник се разпищоли ... по перли

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ексцентричният Иво Димчев представи в белгийската столица своя авангарден спектакъл X-ON, където се появява прикрил мъжкото си достойнство само с перли. 

 

Родният творец е известен по света с авангардни театрални изяви, насители със сексуални сцени, посрещани с възторг от зрителите. В Белгия нашенецът е част от програмата на белгийска трупа, която ще представя негови спектакли до 2016 година. Освен с еротичните си моменти, те стряскат с много кръв, като има сцени, в които Димчев точи кръвта си със спринцовка на сцената. Преди години Иво шокира и зрителите у нас, като си наряза лицето по време на представление на пристанището във Варна. Много пъти той кани зрители ад се качат на сцената и да участват в случващото се на спектакъла. Така преди време той покани двама души да имитират секс на сцената срещу 200 лева .Представлението на българина бе забелязано и оценено в чужбина. В Германия дори са го обявили през 2012 година за едно от най-добрите в своята област. Според Иво, интерактивният спектакъл е базиран на няколко думи, разчупва много рамки между публика и артисти.

Освен със сексуални предложения, нашият хореограф приканва зрителите си да пишат поезия и да танцуват на сцената. Той е фотограф, художник и скулптор, като преди дни откри поредната си изложба у нас. 

В една от своите скулптури той показва вързано на възел и оваляно в пясък еленче от детски магазин, както и парче от балатум от дома му в Брюксел, където е рисувал своите картини

Иво Димчев е пърформър и хореограф на свободна практика. Той е автор на повече от 30 спектакъла, които е представял в САЩ, Швеция, Чехия, Италия, Германия, Турция, Сърбия, Канада Ирландия, Холандия Белгия и Египет. Носител е на няколко международни награди за хореография и театър. Повечето от произведенията му премахват границите между изкуствата. Само на 32 години, той е хоноруван преподавател в Националната театрална академия в Будапеща и в Кралската танцувална консерватория на Белгия в Антверпен.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови