Тони Димитрова оценява сомелиери

Любимата бургаска певица  Тони Димитрова е единствената дама допусната в журито,което ще оценява кандидатите в конкурса Сомелиер на 2014 година. Тя си заслужила мястото в мъжкото жури заради специалното си отношение към българските вина и непоклатимата критичност към  винените вкусови качества на различните марки и сортове.

 

Утре в Бургас за правото на бъдат финалисти в националния конкурс Сомелиер на годината 2014 ще се борят шестима професионални сомелиери от Югоизточна България, които успешно са преминали през първия етап на конкурса. Домакин на събитието ще бъде гранд хотел Приморец.

Професионално жури ще оценява най-напред сляпата дегустация на сомелиерите, а след това те ще се представят на специална винена вечеря с петстепенното меню на шеф Ивелин Кръстев  и десерт изненада, приготвен от възпитаниците на професионалната гимназия по туризъм в Поморие и в Слънчев бряг. В журито ще видим председателят на БАПС (Българска асоциация на професионалните сомелиери) Михаил Марковски, топсомелиерите Слави Райчев и Коста Канариев, специалните гости Тони Димитрова, Стефан Илчев и Стефан Диомов, както и представителите на винолюбителските клубове в страната.

Домакин на събитието е бъде гранд хотел Приморец.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови