Шопинг маниаци кръстосват европейските столици

Януари е най- подходящото време за шопинг маратон, когато започват най-големите разпродажби в Европа. 

Les Soldes във Франция се приемат за истински бойни действия.

Хората се редят на опашки пред магазините преди да са отворили, движат се по улиците на прибежки, защото са натоварени с тежки торби, и се борят за най-малкия номер сутиен до последна капка кръв. Това се случва два пъти в годината: в средата на януари и в средата на юни.Las Rebajas  в Испания започват около 7 януари и продължава до февруари, понякога и до началото на март. 

Разпродажбите в Италия са почти целогодишни. Saldi  в Рим и Милано има през зимата – януари и февруари, и през лятото – юли и август.  Разпродажби има по всяко време във Великобритания и за разлика от останалите европейски столици магазините работят и в неделя.  Германия разпродажбите са премахнати през 2004 година. Отделните магазини все още обявяват намаления, но за това няма фиксирано време и е по-скоро въпрос на късмет да ги нацелите. Подобно е положениет и в Австрия, където трябва да разчитате на късмета си. Разпродажби през януари има още в Белгия, Холандия и Гърция.

В началото на разпродажбите навсякъде има по-голям избор, но и повече хора. Към края на разпродажбите изборът е по-малък, но пък се правят допълнителни намаления, а и най-силната вълна пазаруващи вече е отминала. Можете да облечете цялото си семейство с качествени и маркови дрехи и това да ви излезе по-евтино,отколкото да пазарувате в България и това заедно с с разходите за самолетен билет на нискобюджетна авиокомпания и нощувките в хотел или хостел.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови