Средиземноморието настъпва към Бургас

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Лириодендрони, червенолистни сливи, червенолистни явори, гинко билоба, магнолия и офика са част от новите видове дръвчета, които ще превърнат Бургас в средиземноморски рай в следващите години. Първи на екзотичните фиданки ще се радват жителите на бургаския камплекс „ Изгрев”.

 

През последните години климатът в България уверено върви от умерен към субтропичен. Най-отчетливо това се забелязва в южните региони на страната.

Община Бургас не само наблюдава тази процеси, но и се старае да реагира адекватно на промените. Тези дни в парк "Изгрев" бяха засадени 25 нови дървета. Те не са от традиционно използваните до днес супер студоустойчиви видове, а са по-скоро от средиземноморски тип. Времето в момента е много подходящо за есенно засаждане, а новите дървета са лириодендрони, червенолистни сливи, червенолистни явори, гинко билоба, 2 вида магнолия, офика. Нека жителите на комплекс "Изгрев" ги пазят, за да следим развитието им през следващите години, апелират от новаторската община. В същия парк скоро ще бъдат засадени още 20 дървета, за да стане той едно още по-приятно и сенчесто през лятото място за разходка и игри.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови