Тропически пеперуди летят на свобода в Бургас

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Атракцията може да се види в Бургаския природонаучен музей. В една от залите на музея са създадени необходимите условия за живот на пеперуди.

Най-интересната част от изложбата се оказва излюпването на красивите създания. Пред погледите на няколко деца в музея само за ден се излюпиват около 20 пеперуди. Това става възможно след като екипът на музея е поръчал от Англия около 60 какавиди от 5 тропически вида.

Какавидите започнали да са излюпват в неделя и до момента около 40 от тях вече пърхат на свобода, напуснали своите пашкули. Атракцията е сравнително кратка, защото голяма част от какавидите вече са излюпени. Пеперудите се излюпват предимно сутрин, със смачкани крила, които за няколко минути се разпъват. Трябва да минат още няколко часа докато изсъхнат и могат да летят. През това време младите красавици остават да стоят върху какавидата. Новите индивиди са от видовете: пеперуда сова, бяло и синьо морфо, сухо листо, папилионе и др. Изложбата продължава и много хора имат възможност да се порадват на младите пеперуди с изключително красиви и ярки окраски.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови