Украинките отказват секс на московците

Група украинки стартираха патриотична кампания под надслов "Не давай на руснак", която веднага бе възприета като бойкот на сексуална основа, макар те да настояват, че идеята им обхваща много по-широк спектър.

Не е ясно идейно как стоят нещата, но че "обхваща" все повече последователи е сигурно. Само за 10-ина дни страницата им във Фейсбук има над 2,200 харесвания и вече се пише за нея по медиите не само в Русия, но и на Запад.

Всеки желаещ може да си закупи тениска с мотото на инициативата, съдържаща и цитат от прочутия национален поет Тарас Шевченко, чиято 200-годишнина Украйна отбеляза преди дни: "Влюбвайте се, о, черновежди момичета, но не в московците." Щампата, подбрана за тениските, силно наподобява женски полов орган, което внася сексуалния подтекст в посланието.

"Всяко от нашите момичета, съгласили се да се снимат с патриотични тениски, е вложило свой смисъл: Не давай на руснак Крим, не давай на руснак да поробва земята ти, не давай на руснак пари или не давай на руснака да победи... Сексът, колкото и да е смешно, е последното, за което сме се сещали", споделят украинките на страницата на акцията във "Фейсбук".

По този начин организаторките искат да привлекат вниманието на света към хаоса, който руснаците са предизвикали с присъединяването на Крим, ограничаването на правата на хората там, пречките пред медиите да си вършат работата, а в заключение завършват: "И, да, украинките все пак предпочитат украинци". 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови