Дядото на Путин готвил пелмени на Распутин, Ленин и Сталин

Ако руският президент Владимир Путин е един от най-влиятелните мъже в света през последните години, то дядо му е най-влиятелният готвач на всички времена.

През живата си е готвил на Распутин, Ленин и Сталин.

Чекистът Путин спечелил сърцето на Сталин със сибирските си пелмени, зеленчукови супи и печени картофи. Руският диктатор имал четирима готвачи, но дядото на Путин бил любимецът му. За разлика от Сталин, който имал специални предпочитания, Ленин и Надежда Крупская били доста непретенциозни в храненето и  разчитали безрезервно на  готвача Путин за питателна, здравословна и вкусно приготвена храна. Злите езици говорели, че Крупская можела единствено да пържи яйца и то не винаги успешно. Историята мълчи за готварските подвизи на дядото на Путин в кухнята на Распутин, но  кариерата му сама по себе си говори за способности и умения, които са го правили предпочитан от най-влиятелните руски мъже в тази епоха.

Когато през 2000 г. Путин се кандидатира за президент, той с гордост разказва за този факт от историята на семейството си, но отбелязва, че дядо му, който е останал верен чекист да смъртта си, никога не е разкрил тайните на забележителната си кариера. Тя е помрачена само веднъж, когато Лаврентий Берия поема властта след смъртта на Сталин и разспуска персонала на специалната кухня.Новият диктатор много бързо е арестуван, а готвачите са върнати отново в Кремъл. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови