БСП няма свой кандидат-кмет за Несебър

На конференцията на БСП в събота в Несебър не бе издигната нито една кандидатура за кмет,

съобщи Димитър Топалов – председател на общинската структура на партията. Все още не е утвърдена и за община Царево, стана ясно днес.

В клуба на БСП в Бургас, на ул. „Фердинандова” № 60 се проведе пресконференция за представяне на кандидатите за кметове одобрени от НС на БСП. Присъстваха депутатите Атанас Мерджанов /член на Изпълнителното бюро на БСП/ и Атанас Зафиров, както и областният председател на БСП – Бургас Николай Тишев и общинският Евгений Мосинов, който е и кандидат-кмет за Бургас.

На брифинга бяха представени кандидатите на: Руен – Мария Петрова, Средец – Янко Германов, Айтос – Андрей Андреев, Камено – Стефан Бонев, Карнобат – Тодор Байчев. Не бяха уважили пресконференцията двама от кандидатите – на Созопол – Тихомир Янакиев и на Приморско – Лиляна Димова.

В община Малко Търново БСП подкрепя независимия Илиян Янчев. ГЕРБ обаче избърза да го обяви за свой кандидат. „Янчев стои доста повече към лявото пространство. Беше зам.-кмет на Иван Иванов, после кмет, издигнат от БЗНС – Александър Стамболийски, като част от Коалиция за България“, обясни Николай Тишев.

Ето какво казаха кандидат-кметовете:

Мария Петрова, община Руен:

Очаквам на тези избори за имаме не само един общински съветник какво досега. Борбата в Руен ще е жестока. Докато преди беше само ДПС, сега се активизира и ГЕРБ. Ще обхождаме къща по къща, от човек на човек.

Ще искаме промяна на статуса и състоянието на живота в община Руен.

Стефан Бонев, Камено:

На мен като на действащ кмет ми е по-лесно. С моя екип ще се отчетем в най-скоро време. Миналият път поисках доверието на моите съграждан, за да довърша работата си. Не можах, ще го поискам още веднъж.

Янко Германов, Средец:

Един кмет трябва да е морално устойчив и да е финансово грамотен. Има резервен потенциал в общината. Общините трябва да са стопански единици, които да дават работа и задържат хората.

Андрей Андреев, Айтос:

Модерно е сега всеки да води социална политика. Ако спечеля доверието на съгражданите си, ще работя и с гражданите. Ще има различни форми на граждански съвети.

Автор Ирина Генова

Снимки Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови