Битката за Созопол се пренася в общинския съвет

Само БСП се престраши да излезе срещу Панайот Рейзи

Само на пръв поглед  има изненада, във факта, че за кметския стол на Созопол има само двама кандидати, което в сравнение с другите общини, където кандидатите стигат до 6-7 , е направо предизвестен резултата на 25 октомври.

От десет партии и коалиции, които са се регистрирали за участие в Местните избори, само ПП ГЕРБ  и БСП, която бе прекръстена от Михаил Миков на „БСП – Лява България“ , регистрираха кандидат за кметове на туристическата община.

За БСП излиза вечният кандидат- кмет, банкера Тихомир Янакиев, а ГЕРБ разчита на успешния си до сега кмет Панайот Рейзи. Битката ще бъде люта, но едва ли има някой в Созопол който да не знае крайният резултат.

Интригата в Созопол ще бъде  битката за общинския съвет. И не защото ГЕРБ няма да има мнозинство в новия местен парламент, а защото уютната колаборация на опозицията БСП- БЗНС, най- вероятно ще бъде нарушена. Сериозна заявка дава листата на НФСБ, в която макар и на последно място опитни изборджии, познати от друг политически небосклон, ще атакуват общинския съвет.

БСП има сериозни шансове да запази бройката общински съветници от досегашния мандат. Увереност им дават договорките за общи действия с БЗНС. Земеделците имаха в досегашния общински съвет трима съветници и на предходните избори бяха в коалиция с БСП. Но изненадващо още на едно от първите заседания на общинския съвет, БСП се отрече от тях и излезе от коалицията с БЗНС,която и тогава и сега съществува на национално ниво. Как ще се разберат на тези избори богатото БЗНС и надменното БСП, ще стане ясно от изборните резултати. Те обаче, зависят и от напористото НФСБ, което макар и да запази паритет заради заигравките на лидера си Валери Симеонов с ГЕРБ, ще атакуват яростно общинския съвет.

Пръв своята предизборна кампания ще открие досегашният кмет и кандидат на ПП ГЕРБ Панайот Рейзи, който изтегли късметлийският №1 за листата си. Утре вечер той ще представи листата за общински съветници и кандидатите за кметове по населени места на концерт на амфитеатъра в Созопол. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови