Мосинов: Умишлено затварят устата на опозицията! Обмислям извънредна сесия

Умишлено се опитват да затворят устата на опозицията. Това заяви днес председателят на Общинския съвет на БСП- Бургас Евгений Мосинов, предаде репортер на burgasdream.com.

Пред журналисти Мосинов обяви, че сесията, която трябваше да се състои на 11-и август е отменена изненадващо и без обяснение.

„В понеделник всички изненадващо получихме есемес, че през август ОбС няма да се събира, а следващата сесия ще се проведе на 8-и септември. Много хубава дата – в навечерието на 9-и септември. Попитах председателя Костадин Луков, по каква причина няма да заседаваме през август, но не получих отговор”, обясни общинският съветник от БСП. Той изложи няколко хипотетични причини за създалите се обстоятелства. Първата от тях е общинската администрация да не е входирала достатъчно докладни записки. Втората хипотетична причина е някой да е решил да си ползва отпуската и да си отдъхне през август, а третата - просто някой да цели да избегне конфликтите и нападките.

„Резултатите от тези конфликти се носят и миришат цяла седмица”, отбеляза Мосинов, визирайки миризливия атентат срещу кантората на Костантин Луков, която наскоро бе омазана с фекалии.

„Предложих на колегите от НФСБ да свикаме извънредна сесия. ОбС трябва да заседава! Не може точно сега да попадаме в летаргия. Призовавам кмета да си вразуми хората. Ако се наложи, ще свикам моята група пред НХК и пак ще подновим комисията за Черноморец”, отбеляза адвокатът. Той разкри, че на августовската сесия е възнамерявал отново да внесе докладната за удължаване мандата на комисията за Черноморец. Припомняме, че на заседанието през юли предложението му бе отхвърлено от мнозинството на ГЕРБ.

„Виждате какви неща се случват, след като комисията ни беше спряна. Вчера сдружение „Бъдеще за Черноморец” даде скандална пресконференция, след това регистрира нов футболен клуб. Този общински съвет върви към много тъжен финал. Според мен това се прави умишлено, да се затвори устата на опозицията. За да не може Мосинов да попита, примерно, къде е отчетът за бюджета”, подчерта Мосинов.

*Какво каза Евгений Мосинов за предстоящите кметски избори – четете след малко!

Автор: Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови