Ново видео със заплахи и екзекуция

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Джихадистите от "Ислямска държава" разпространиха нов видеозапис, в който твърдят, че са обезглавили още един американец.

 

Става въпрос за 26-годишния хуманитарен работник Питър Касиг, който по време на пленничеството прие исляма и името Абдул Рахман, предаде Ройтерс. В самото видео акт на екзекуция не се показва. Това, което се вижда във видеото е маскиран мъж, който позира с окървавена глава в краката си. Мъжът, който говори английски с британски акцент, казва: "Това е Питър Едуард Касинг, американски гражданин". За неговата екзекузция бе предупредено още в предното видео, което ислямистите разпространиха. Касиг е бивш рейнджър от американската армия, заявиха пред медиите неговите родители и уточниха, че техният син заминал за Близкия изток, за да помага на бежанци от войната. Родителите разказват, че Касиг работел за хуманитарната организация SERA, когато бил отвлечен на 1 октомври 2013 година на път за Дейр аз Зур в Източна Сирия. 

Според военното му досие Касиг се записал в армията през 2004 година, станал рейнджър от пехотата, служил в полк за специални операции, преминал обучение във Форт Бенинг през 2006 година и служил в Ирак от април до юли 2007 година. Уволнен е по медицински причини с чин редник първи клас през септември 2007 година. 

15-минутното видео показва още как въоръжени екстремисти обезглавяват сирийски пилоти и офицери от армията на Башар Асад. Записът показва как мъжете са отведени в пустинята от джихадисти в униформи и с бради, всеки от които държи нож в ръката си. Екстремистите са наредени в редица, а в краката им стоят пленниците. В този момент глас с британски акцент, като на терориста Джон Джихадиста, отправя заплаха към западни държави.

"За Обама, кучето на Рим. Днес обезглавяваме войниците на Башар, а утре - вашите войници. И с помощта на Аллах ще извършим този последен кръстоносен поход. И скоро "Ислямска държава" ще започне, както каза вашата марионетка Дейвид Камерън, да обезглавява хората ви по вашите улици", казва ислямистът, цитиран от "Дейли мейл".

Ако екзекуцията на Касиг бъде потвърдена, тя ще е петата поред на западен гражданин от страна на "Ислямска държава" след убийствата на двама американски журналисти и на двама британски хуманитарни служители.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови