Анти- гей фобията се разраства

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Хомосексуализмът не е заразен, но страхът от него плъзва като ебола по целия свят.

 

Паметникът на основателя на "Епъл", Стив Джобс, в Санкт Петербург бе премахнат, след като неговият наследник начело на компанията Тим Кук обяви, че е гей. 

Двуметровата статуя във формата на айфон бе издигната през януари 2013 г. пред колеж в руския град от руска група от компании, наречена ЗЕФС.

В обявена декларация ЗЕФС съобщи, че паметникът е бил снет в петък - един ден, след като Тим Кук обяви, че е хомосексуален, предаде Ройтерс.

Мотивировката е, че трябва да се спазва законът, забраняващ пропагандата на хомосексуализма.

"В Русия пропагандата на хомосексуализма и на други сексуални извращения сред непълнолетни е забранена със закон", се казва в декларацията, като се добавя, че монументът "се е намирал в зона с пряк достъп на млади студенти и учени".

"След като шефът на американския електронен гигант Тим Кук публично призова към содомия, паметникът бе снет, за да се спази руският федерален закон, защитаващ децата от информация, която насърчава отричането на традиционни семейни ценности", подчертават от ЗЕФС.

Въпросният закон бе подписан от президента Владимир Путин миналата година. Самият Стив Джобс, който почина от рак през 2011 г., не беше гей. 

Британският актьор Крисчън Бейл се отказа от ролята на създателя на компанията Епъл Стив Джобс в биографичен филм, предаде Франс прес, като се позова на сайта Варайъти. 

Бейл решил, че не е подходящ за ролята след дълги преговори и вътрешни противоречия. 

Предстоящата екранизация на живота на на съоснователя на "Епъл" е по книгата "Стив Джобс" на Уолтър Айзъксън.

Зад филмовия проект освен компания "Сони пикчърс", стоят и някои от най-големите таланти в съвременната филмова индустрия - продуцентът Скот Рудин и сценаристът и носител на "Оскар" Арън Соркин. Същият екип създаде хитовата продукция "Социалната мрежа" (2010 г.). 

Лентата за Стив Джобс ще бъде режисирана от носителя на "Оскар", британеца Дани Бойл. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови