Художник си реже ухото, след като си закова тестисите

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Пред десетки смаяни хора Пьорът Павленски се появи гол на покрива на Националния център по социална и съдебна психиатрия в Москва и с голям нож отряза част от дясното си ухо. Окървавеният художник бе свален от пристигналите на мястото полицаи.

 

С кола на Спешна помощ той е откаран в близката болница за оказване на медицинска помощ.Павленски се прочу благодарение на серия свои акции, преведени както го е майка родила и с причиняването сам на себе си огромна болка. Именно той прикова тестисите си с пирон на Червения площад през ноември 2013 година. През февруари 2014 година той участва в друга акция, при която бе развят флаг на Украйна срещу църковен храм и бе подпален навес за паркиране на автомобили.

Павленски е известен и с други скандални действия. На 2 май т.г. той легна пред сградата на парламента във Петербург чисто гол, омотан с бодлива тел.

Акцията символизирала "съществуването на човека в репресивната законодателна система, където всяка движение, предивиква остра реакция от страна на закона, който се впива в тялото на всеки индивид".

Добавете коментар


Защитен код
Обнови