САЩ продължава с ударите по ISIS

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Видео на американската армия показва удари  в Източна Сирия, чиято цел са били нефтените рафинерии под контрола на ISIS (Ислямска държава Ирак и Ал-Шам). Те им носят по 2 млн. долара на ден.

 

„Става дума за два удара по една цел, която се намира на иракско-сирийската граница. Знаем,че това място се използва от ISIS, за транспортиране на хора и оборудване през граница.“, сподели  Джон Кърби, говорител на Пентагона.

Новите удари ще доведат до нови страхове за сигурността. ФБР обяви, че клетка на Ал Кайда може да удари в САЩ във всеки един момент. Вероятна цел е метрото на Ню Йорк. Новите планове и силите на ISIS показват, че борбата с тях ще бъде дълга, споделиха от Пентагона. Една от целите на групировката е да създаде ислямска държава в районите на Ирак и Сирия. 

Междувременно ФБР заяви, че знае името на екзекутора с британски акцент от видеата на ISIS. Според шефа на американското разузнаване Джеймс Коуми мъжът с качулката е британски служител в благотворителна организация. От ФБР отказват да разкрият името на наричащия себе си Джихади Джон. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови