Българска следа в световен канал за детско порно

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Безпрецедентна операция "Архимед" на Европол прати 1027 бандити в ареста. Акцията е проведена от 15 до 23 септември на 260 места от Европа до Колумбия. В нея са участвали над 20 хиляди полицаи от всичките 28 страни в Евросъюза и още 6 други държави.

 

Заловени са 600 кг кокаин за 100 млн. лв., 200 кг хероин и 1,3 тона канабис. 

Разбити са канали за крадени луксозни коли и трафик на хора. У нас операцията е била под кодовото название "Худини". Задържани са 187 души, съобщиха от МВР. 

Сред тях е и австралиец с британски паспорт, който от 1995 г. живее в Кюстендил. Той обменял детско порно с педофили по света. 

Мъжът имал за прикритие фирма за преводачески услуги. Австралиец с британски паспорт, живял от 1995 г. в Кюстендил е задържан в акцията "Архимед" у нас от агенти на ДАНС на 18 септември. Той обменял детско порно на невръстни момченца с педофили по света.

Мъжът е около 40-годишен, роден е в Сидни. Преди да дойде в Кюстендил, австралиецът обиколил още десет държави - Австралия, Индия, Португалия, Египет, Унгария, Франция, Великобритания, Нидерландия, САЩ и Италия.

В България е със статут на временно пребиваващ. Мъжът имал фирма за преводачески услуги в града на черешите, пише"Стандарт".

На твърд диск с големина от 1 терабайт лаптоп, иззет от лицето, са открити множество снимки и видеофайлове, показващи сексуална експлоатация на деца и тийнейджъри между 7 и 16 години. Разследващите установили, че това са само невръстни момчета, а мъжът е от т. нар. привърженици на "boylovers".

Австралиецът съхранявал и разпространявал порноматериалите чрез e-mail кореспонденция с други лица от цял свят със сходни интереси. Тепърва агентите от ДАНС анализират съдържанието на пощенската кутия, за да се установят други подобни хора, съпричастни към разпространяването на педофилско съдържание и съдържащи сексуално насилие на деца.

Срещу австралиеца е образувано досъдебно производство. Максималното предвидено наказание е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 2000 лв.

30 румънчета са били спасени от лапите на трафикантите при операцията "Архимед", съобщиха от Европол. Трафикът на хора е една от непосредствените цели на мащабната операция. 90 човека са задържаните за трафик, а 170 души като съучастници в каналите. Хванати са също и 13 луксозни крадени коли, предназначени за нелегално изнасяне. Британските полицаи са задържали и фалшиво уиски, върху което е трябвало да бъдат залепени етикети с марката "Хай къмишънър". В Европа са задържи над 40 пакета с наркотици, а са арестувани 44 души. В пристанищата Баранкила и Санта Марта в Колумбия, както и на летища са задържани 20 пакета с кокаин, а са арестувани 13 души.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови