Внимание! Вирус "сърдечно кървене" хакна милиони пароли

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Открит е изключително опасен пробив в сигурността на интернет. Милиони пароли, номера на кредитни карти и други данни са станали достъпни за хакери. 

 

Това е един от най-сериозните пробиви в интернет сигурността, констатиран през последните години, съобщава Ройтерс . Той е установен тази седмица и засяга технологията за кодиране, предназначена да защитава интернет адресите, електронните пощи, чатовете, интернет търговията и услугите.

Експертите по електронна сигурност, които са открили опасния пробив, наречен "Хартблийд" (Heartbleed - сърдечно кървене), са особено обезпокоени, че той е останал неразкрит в продължение на повече от две години.

Това е принудило министерството на вътрешната сигурност на САЩ вчера настоятелно да посъветва света на бизнеса да направи щателна проверка на своите сървъри, за да види дали те не използват уязвими версии на този тип софтуер, известен като OpenSSL.

Недостатъкът на този софтуер, констатиран сега, дава възможност на хакери да декодират електронния трафик, докато той пътува по интернет, включително и да се добират до паролите, банковата информация, личните и здравните данни на милиони потребители.

Пробивът е разкрит от изследователи на интернет гиганта Google и на малката финландска фирма за електронна сигурност "Коудномикън", като двата екипа са работили независимо един от друг.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови