Бонбони запалиха нова война между Русия и Украйна

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Нов търговски конфликт се разгаря между Киев и Москва. От Москва забраниха вноса на украински млечни продукти, само дни след като от търговската мрежа в Украйна бяха иззети редица руски стоки. 

 

Вносът на украинска млечна продукция се прекратява по нареждане на Руската служба за защита на потребителите. На своя сайт организацията твърди, че са открити многобройни нарушения и несъответствия между продуктите и декларираните данни в придружаващите ги документи. По време на направените лабораторни изследвания са установени съществени разминавания с руските технически изисквания за този вид продукция, посочват от службата за защита на потребителите. 

Само преди дни беше съобщено, че в Украйна масово се изземват от магазините руски бонбони, млечни продукти и рибни консерви. Те попаднали в черния списък, тъй като не отговаряли на местното законодателство, като един от основните проблеми е, че нямат етикети на украински език. 

Търговските войни между Москва и Киев пламват периодично, като основните залпове идват от Русия. Миналата година Русия забрани вноса на бонбони от Украйна, произведени във фабриките, собственост на Петро Порошенко, който сега е основен претендент за президентския пост в Украйна. Година преди това Москва отново беше забранила вноса на украински млечни продукти и Киев беше принуден спешно да търси нови пазари. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови