Визите за Крим са провокация

Министерството на външните работи на Русия говори за необходимост от съставяне на руски визи за чужденци, за да могат да посетят Република Крим, непризната от Украйна , гласи изявление на пресслужбата на Министерството на външните работи на руски език.

  " Във връзка с Крим и Севастопол и анексирането им към Руската федерация чуждите граждани, за да посетят Крим се нуждаят да получат руска виза в дипломатическата мисия или консулската институция на Руската федерация ", се казва в изявлението.

В изявлението се отбелязва, че въпросът за заминаване на чужди граждани, които пребивават на територията на Крим и са пристигнали по-рано в съответствие с украинското законодателство за безвизов режим, трябва да бъде решен чрез офиса на Министерството на външните работи на Руската в Симферопол .

Представителство на Министерството на външните работи се намира в 3А Odeska Street. 

Те предвиждат също телефонни номера на представителството: +380652 248217 , 248219 ; 38 050 3243260 . 

Както в Украйна беше съобщено, украинското външно министерство твърди, че издаване на паспорти на украинци ще се извършват далеч от Крим за възможното им по-късно използване от Федералната служба за сигурност на Русия за провокации. 

Министерството на външните работи потвърди, че на Кримските жители се разрешава да получават визи за посещение на страните от ,Европейския съюз само с украински паспорти.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови