Вдигнаха мерника на кмета на Каварна

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Докато културният министър се намъдрува, Цонко Цонев и изпълнителите на проект "Яйлата, античната врата на Добруджа" ще се налудуват и ще изпотъпчат и изпотрошат де каквото могат из Яйлата, се казва в съобщение до медиите, изпратено от фейсбук групата „Свободен Камен бряг“.

В разпространените снимки ясно се виждат как камиони и строителна техника газят гората и чупят дървета по пътя си към мястото за строителство. Проблемът е от миналата година,когато става ясно от представянето на проекта, че ще се строи, а няма път до обекта. Кметът Цонко Цонев успокоява присъстващите, че големите каменни блокове ще се пренасят на ръка до строителната площадка.

В края на стр. 1 на проекта „Яйлата, античната врата на Добруджа”, който е утвърден от Министерство на културата е записано:„VІ. Доставка на строителни материали, изделия и механизация: материално-техническо снабдяване на обекта ще се извърши  от складовете на строителната фирма. Наличната пътна мрежа не достига до обекта. Необходимите материали и механизацията ще се пренесат на ръка до строителната площадка.”

На пресконференцията по повод първата копка по осъществяването на проекта на 23. Х. 2013 г. каварненският кмет Цонев потвърди, че ще бъде така – на ръка.

Това, което показват снимките по-долу, обаче противоречи на кметското твърдение.Кой ще поеме отговорността за неспазването на проекта?- пишат още от фейсгрупата,която е създадена с единствената цел да се бори с безобразията, които централната и местната власт вършат в Национален археологически резерват Яйлата да село Камен бряг, Каварненско. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови